LEGE MARLBOROPAKJES, KENMERK LK/14043

 


 

Bergen op Zoom, 24 juli 2014 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft:          Lege Marlboropakjes, kenmerk LK/14043

 

Geacht College,

Vannacht ontving ik onderstaande email waarvan de inhoud voor zich zelf spreekt:

LS,

Ongetwijfeld heeft U allen het bericht in bndestem gezien waarvan melding wordt gemaakt van een tentoonstelling van 25 juli in het koetshuis van het markiezenhof. Ik heb het over de marlborotentoonstelling van dhr Schonbeck die het nodig vind om over de ruggen van mijn 1230 collegas en mijzelf (binnenkort werkte ik bij pmh)te scoren. De verontwaardiging bij de collega`s die ik vandaag sprak (en mijzelf) was enorm. Dat uitgerekend in Bergen op Zoom, waar zowat iedereen wel iemand in zijn familie of kenniskring heeft die bij pmh zijn ontslag krijgt is niet te bevatten en getuigt van een totale respectloosheid naar de bergse bevolking. zout in de wonden strooien noemt men dat wel. 

Daarom wil ik jullie als vertegenwoordigers van diezelfde Bergse bevolking vragen om openbaar Uw afkeuring te laten blijken over deze geplande tentoonstelling. Ik weet niet of jullie de mogelijkheid als gemeenteraad hebben om voor deze “tentoonstelling” te verbieden want dat zou nog beter zijn natuurlijk.

De BSD-fractie begrijpt heel goed de in de mail verwoorde gevoelens. In het besef dat de  BSD-fractie noch de gemeenteraad gaat over het expositiebeleid van het Markiezenhof willen wij onze afkeuring uitspreken over de aard, inhoud en timing van deze expositie. Velen in Bergen op Zoom ervaren deze nu als onnodig kwetsend. De BSD-fractie kent niet de intenties van de kunstenaar, noch de boodschap die hij wil overbrengen. Voor de BSD-fractie is waar Marlboro symbool voor staat, na de aangekondigde sluiting, net zo ‘leeg’ als de tentoongestelde lege pakjes. Wij begrijpen niet wat de eigenaren van PM bezielt om onze gemeenschap, om met de woorden van de kunstenaar te spreken, “weg te gooien”. Net zo min als wij begrijpen waarom juist op dit moment een dergelijke expositie in onze gemeenschap geopend moet worden. 

Met vriendelijke groet,

namens de BSD-fractie 

Louis van der Kallen

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *