AANZICHT KORENBEURSPLEIN, KENMERK LK/14077

 


 

Bergen op Zoom, 23 oktober 2014 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft:          aanzicht Korenbeursplein, kenmerk LK/14077

 

Geacht College, 

De afgelopen jaren is met veel geld en veel bestuurlijke en ambtelijke inzet het Korenbeursplein aangepakt. Men kan van mening verschillen of het mediterrane uiterlijk van de bestrating mooi of passend is en of de boomkeus de juiste is of dat de armaturen passen bij dit Korenbeursplein of dat deze beter in de Hoogstraat tot hun recht zouden komen, maar veel mensen ervaren nu het aanzien van een dorpsplein in de Borinage toen de steenkolen daar nog op grote schaal gedolven werden (zie foto’s).  

De bomen geven een harsachtige plakkerigheid af dat perfect het vuil en stof bindt dat onder andere van de steentjes, die zich bevinden onder de boompjes, afkomt. Dat gecombineerd met de lichte bestrating levert een beeld op als van Luik in zijn meest vervuilende industriële periode. Als er weer keuzen over de combinatie van bestrating, bomen en boomkransvulling gemaakt moeten worden, is het misschien toch goed om de combinatie zoals gekozen op het Korenbeursplein te vermijden. Of is het college van plan met regelmaat dergelijke plaatsen te schrobben? 

In afwachting van uw reactie, 

hoogachtend

namens de BSD-fractie 

Louis van der Kallen

 korenbeursplein 01 korenbeursplein 02

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.