VERWARRENDE SITUATIES, KENMERK LK/14083

 


 

Bergen op Zoom, 17 november 2014 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Verwarrende situaties, kenmerk LK/14083 

 

Geacht College, 

Met regelmaat wordt de BSD-fractie door verkeersdeelnemers gewezen op situaties die zij verwarrend of gevaarlijk vinden of simpelweg merkwaardig. Een dergelijke situatie is voor fietsers de overgang van het noordelijke deel van de Gagelboslaan naar het zuidelijke deel.

Komende vanaf de Wouwsestraatweg is er de voor fietsers zeer geschikte route over de parallel gelegen bestrating langs onder andere de Groeshof en de Bunthof. Ter hoogte van de Bunthof moeten de fietsers plotseling, voor enkele tientallen meters, de weg op, slaan de hoek om, de Ericalaan in, alwaar ze oversteken om daarna op een van de weg gescheiden fietspad de route over de Gagelboslaan te vervolgen. Niet alleen fietsers, ook ter plaatse onbekende auto/vrachtwagenchauffeurs ervaren het min of meer onverwacht op de weg komen van fietsers als in potentie gevaarlijk. Een groep fietsers heeft de neiging zich als groep tegelijk de weg op te schieten met alle risico’s van dien.

Mensen begrijpen niet dat de fietsroute dit verloop kent c.q.  dat dit nodig zou zijn, omdat er in het verlengde van de parallel gelegen bestrating wel een voetpad tussen de Bunthof en de Ericalaan is.

  • Waarom is de situatie ter plaatse zoals die is?
  • Waarom is nooit de fietsroute over/langs het aanwezige voetpad aangelegd?

In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groeten,

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Lauran van Schilt

    Wanneer wordt er nu eens serieus iets gedaan aan de racebaan. Naam: Guido Gezellelaan.

  2. Louis+van+der+Kallen

    Ik kan daar helaas geen antwoord op geven. Door geldgebrek en conflicterende belangen is de aanpak steeds opgeschoven. Volgens de ‘deskundigen’ kan het geen 30 kilometer zone worden, waarvoor ik wel gepleit heb gezien de scholen in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *