DIVERSEN 13, KENMERK LK/14089

 


 

Bergen op Zoom, 16 december 2014 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom  

 

Betreft:          Diversen 13, kenmerk LK/14089

 

Geacht College, 

Handhaven
Bijgaand een foto van Domino’s Pizza aan de Antwerpsestraat. Dit kan toch niet de bedoeling zijn! Wordt het geen tijd voor handhaving?

De digitale overheid
Overheden en overheidsbedrijven/organisaties staan voor bezuinigingopgaven. Wat opvalt is dat met digitalisering nog heel wat slagen zijn te maken. Bijvoorbeeld: het CAK stuurt nog steeds maandelijks facturen per post. Waarom niet per mail? Mail heeft in rechtzaken al dezelfde bewijskracht als een aangetekende brief. Sommige organisaties verschuilen zich achter privacy argumenten. Het wordt tijd dat overheden hierop beleid ontwikkelen en databestanden van mailadressen gaan aanleggen; als start van burgers die dat wensen. Het bespaart op termijn portokosten en papier. De gemeente zou dit bijvoorbeeld via de VNG bespreekbaar kunnen maken.  

Decentralisaties
In het licht van de decentralisaties en de komende gemeentelijke rol daarin, kan de BSD-fractie zich voorstellen dat dit ook kan leiden tot een andere aanpak bijvoorbeeld door de instelling van een gemeentelijke alarmregeling waar mantelzorgers en zorgontvangers terecht kunnen. Als je meer taken van de professionals verlegt naar mantelzorgers, moet je ook de infrastructuur opbouwen om het mantelzorgen te vergemakkelijken. 

Verzekeringen
De gemeente biedt minima een zorgverzekering aan. Veel mensen, vooral alleenstaanden, hebben ook geen uitvaartverzekering en patiënten met een GGZ achtergrond worden niet toegelaten tenzij ze een enorme premie willen betalen. In dit soort gevallen draait vaak de gemeente voor de kosten op. Is het een mogelijkheid om als gemeente ook een uitvaartverzekering aan te bieden voor minima en onvermogenden?

In afwachting van uw reactie, 

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie 

Louis van der Kallen

 

 domino pizza


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *