ROEST/ ZWEMBAD, KENMERK LK/15002

 


 

Bergen op Zoom, 8 januari 2015 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom  

 

Betreft:          Roest/zwembad. Kenmerk LK/15002 

 

Geacht College, 

Zo nu en dan krijgt de BSD-fractie van gebruikers van zwembad de Schelp opmerkingen over roestdeeltjes op de bodem van het zwembad. Soms van het buitenbad, maar ook soms van het binnenbad. Als zij daarover naar het personeel opmerkingen maken, wordt het veelal wel opgeruimd maar de indruk bestaat dat niet wordt uitgezocht waar deze deeltjes vandaan komen.

Nu kan men zich aan roestdeeltjes verwonden en een dergelijke wond kan leiden tot een ontsteking en/of bloedvergiftiging. Ook zijn gebruikers bevreesd dat er iets aangetast kan worden dat op termijn tot een gevaarlijke situatie kan leiden. In het verleden is er al eens een ongeluk geweest in een zwembad (Tilburg, april 2012) waarbij een voorwerp naar beneden kwam wat doorgeroest was en een baby doodde. De lucht in zwembaden is corrosief vanwege de hoge luchtvochtigheid en het chloorgehalte. 

Een bezoeker, die onze fractie berichtte, denkt dat de door hem gevonden roestdeeltjes (zie foto) afkomstig zijn van de steunbalken in het zwembad. Het zicht daarop wordt echter belemmerd door de zilverkleurige zeildoeken die aan het plafond bevestigd zijn. Deze zeildoeken bemoeilijken een visuele inspectie. 

De BSD-fractie verzoekt uw college een onderzoek te laten instellen naar de herkomst van de met regelmaat gevonden roestdeeltjes in het zwembad.

Uw reactie afwachtend,  

Met vriendelijke groeten, 

Louis van der Kallen

 roest zwembad


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.