DRAINVOEG, KENMERK LK/15015

 


 

Bergen op Zoom, 15 maart 2015

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom  

 

Betreft:      drainvoeg, kenmerk LK/15015

 

Geacht college,

In het tijdschrift Riolering van maart 2015 is het artikel verschenen over slim regenwater bergen in Bergen (NH) onder de titel: “Uitvinding voegt echt iets toe”.

De BSD-fractie verzoekt u kennis te nemen van de inhoud van dat artikel en te bekijken of en hoe wij de aanpak van de gemeente Bergen (NH) ten aanzien van regenwater bergen op termijn over kunnen nemen. De gemeente Bergen is de trotse eigenaar van een kolkloze wijk. Wateroverlast blijkt effectief aangepakt door de toepassing van een drainvoeg. Voor meer informatie over de drainvoeg kijk eens op: https://www.innovatiemarkt.nl/2970/nl/geen-wateroverlast-met-drainvoeg en op: https://www.struykverwoinfra.nl/nieuws.html/nieuwsbericht/123-Innovatieve+drainvoeg+nu+ook+in+machinaal+pakket 

Toepassing van de drainvoeg heeft tal van voordelen die uitgebreid in het artikel beschreven worden en lijkt kosteneffectief. Maar wat de BSD-fractie een bijkomend voordeel vindt is de effecten op hittestress. Regenwater in de grond heeft een koelend effect op hete dagen. 

Uw reactie afwachtend,  

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie, 

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *