DIVERSEN, KENMERK LK/15026

 


 

Bergen op Zoom, 8 mei 2015

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom   

 

Betreft: Diversen 2-2015. Kenmerk LK 15026

 

Geacht College,

Permanent buitenstaande containers
In de Stationsstraat staan al maanden 2 (bedrijfs)afvalcontainers buiten op de stoep (zie foto).
De Stationsstraat is niet alleen één van de toegangspoorten tot ons centrum, maar ook één van de mooiste straten van Bergen op Zoom. Voor ons toeristisch en fotogenieke profiel is een dergelijk beeld ongewenst. De BSD-fractie verzoekt uw college de overtreder daarop aan te spreken en tot een oplossing te komen.

Illegale taxistandplaats
Reeds eerder wees de BSD-fractie uw college op het gebruik van de locatie Hoogstraat/Grote Markt als illegale taxistandplaats (LK 14050 d.d. 4 augustus 2014). De ervaren overlast is daarna verminderd. Nu ontwikkelt de hoek Zuivelstraat/Grote Markt zich in het weekeinde ook tot illegale taxistandplaats met alle overlast van dien. Op deze plaats doet zich ook het probleem voor dat de taxi’s, als zij hun vrachtje opgepikt hebben, door de Zuivelstraat weer terugrijden. Bewoners mogen dus twee keer ‘genieten’ van de voortrazende taxi’s soms met hun muziek op volle sterkte. 

  • Is uw college bekend met het (illegale) gebruik van de locatie Hoogstraat/Grote Markt als taxistandplaats?
  • Is uw college bereid aan de met regelmaat ervaren overlast een einde te maken door aanspreken en handhavend op te treden?  
  • Wordt het geen tijd dat in de buurt van de Grote Markt een permanente oplossing wordt gevonden voor de taxi’s? De Grote Markt is de uitgaansplek voor het publiek en een hotelvoorziening is er gevestigd. Een plek die vraagt om een degelijke voorziening voor taxi’s!

Uw reactie afwachtend,  

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie, 

Louis van der Kallen 

stationsstraat 03

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *