GEBREK AAN SUPERMARKT GAGELDONK WEST, KENMERK LVDK/15039

 


 

Bergen op Zoom, 3 augustus 2015

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom  

 

 

Betreft:          Gebrek aan supermarkt Gageldonk West, kenmerk LVDK/15039

 

Geacht College,

Vanuit de wijk Gageldonk West bereiken de BSD-fractie steeds meer geluiden dat met name ouderen ernstige problemen ervaren bij het in huis halen van gewone Nederlandse supermarkt producten/merken. De afstand tot de huidige alternatieven wordt als te groot ervaren. De kleine, veelal door allochtone Bergenaren gerunde, buurtwinkeltjes hebben niet de Nederlandse merkproducten. Ook de Aldi in winkelcentrum de Gagel heeft niet de merkproducten die ze het liefst hebben. Met name ouderen missen het loopje naar een vertrouwde supermarkt en het bijbehorende sociale contact.

De mensen in Gageldonk-West kun je niet 4 jaar lang zonder supermarkt zetten.

Een alternatief zou kunnen zijn een noodwinkel, zoals die er in het verleden waren op de Parade (AH) en de Korenmarkt (A&P).

Hier ligt een taak voor de gemeente om haar burgers in Gageldonk West niet in de kou te laten staan. Is het college bereid in deze te zoeken naar mogelijkheden om supermarktbedrijven te interesseren voor een dergelijke initiatief?

Uw reactie/handelen afwachtend, 

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie,

Louis van der Kallen

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *