PARKEREN MET KENTEKEN, KENMERK FELK/15043

 


 

Bergen op Zoom, 17 augustus 2015

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom  

 

Betreft:          Parkeren met kenteken, kenmerk FELK/15043

 

Geacht College,

Inmiddels is in onze stad al geruime tijd parkeren op kenteken ingevoerd. De BSD krijgt veel klachten en opmerkingen van burgers over deze asociale vorm van parkeerbelasting innen. Veel mensen betalen met hun pas zonder hun pincode in te vullen en vullen hun kenteken in. Mensen betalen al gauw te veel om zeker te zijn van het feit dat zij niet te laat terugkomen bij hun auto en daar onaangenaam verrast worden met een parkeerboete.

Nu is het zo dat men er ook voor kan kiezen om achteraf te betalen maar mensen zijn hier bang voor omdat indien er iets misgaat met dit systeem, men toch een boete krijgt en dan moet je weer een hele administratieve molen door met bezwaren, voorschieten van de boete enz. Waar ons de meeste vragen en klachten over bereiken is het parkeren op kenteken en het vooraf betalen. Deze vorm van belasting innen draagt niet bij tot  een mensvriendelijk, behulpzame en sociale gemeenschap. Vroeger kon je als je een half uur parkeertijd over had nog je medeburger blij maken. Nu moet je het kaartje met nog een resttijd van 10 minuten of 15 minuten of soms wel een half uur tot een uur gewoon weggooien. Dit vinden wij bij de BSD niet in het belang van onze burgers en zeker niet in het belang van de bezoekers van onze stad. 

Derhalve willen wij u de volgende vragen stellen.

  1. Bent u, net als de BSD, van mening dat deze vorm van kenteken parkeren niet bijdraagt aan een harmonieuze op menselijke waarden gestoelde gemeenschap?
  2. Bent u het met de BSD eens dat het weggooien van resttijd weggegooid geld is en dat dit in niemands belang is, behalve het spekken van de gemeentekas?
  3. Bent u, net als de BSD, van mening dat deze vorm van parkeren niet bijdraagt aan het aantrekken van bezoekers aan onze stad?
  4. Bent u het met de BSD eens dat deze vorm van parkeren zo spoedig mogelijk moet worden teruggedraaid? 

Wij hopen spoedig iets van u te vernemen, aldus verblijven wij.

Met vriendelijke groet,
Namens de BSD

F. El-Khassim

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.