VERPLAATSING KUNSTWERK KORENBEURSPLEIN, KENMERK PB/15045

 


 

Bergen op Zoom, 29 augustus 2015

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom  

 

Betreft:          Verplaatsing kunstwerk Korenbeursplein, kenmerk PB/15045

 

Geacht College,

Via de media, met name BNdeStem, is ons ter ore gekomen dat het kunstwerk op het Korenbeursplein zou moeten verdwijnen in verband met de opstelling van de weekmarkt aldaar. Wij zijn verheugd dat er nu daadwerkelijk actie wordt ondernomen om de weekmarkt te verplaatsen naar de binnenstad, chapeau. Wat ons echter tegen de borst stuit is het voornemen om een kunstwerk, wat zogenaamd in de weg zou liggen, verplaatst moet worden.

Dit kunstwerk is, naar ik mag aannemen, voor deze locatie ontworpen en gemaakt (Graankorrels op het Korenbeursplein). Nu dit kunstwerk weer gaan verplaatsen is naar ons idee geen goede optie en kostbaar.

Vraag 1:
Kan er niet met een beetje passen en meten (het verschuiven, verleggen van de korrels) in overleg met de kunstenaar en marktkooplui naar een passende oplossing gezocht worden.

Vraag 2:
Waar baseert de wethouder zich op en waarom scheert de wethouder iedereen over dezelfde kam als hij spreekt over 99,9% van de Bergenaren die dat (‘geen traan te zullen laten om het verdwijnen van die doodskisten’) zo zouden vinden.

En was het niet zo: Uit gouden korenaren schiep God de Bergenaren . . . .

Uw reactie afwachtend,

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie,

Peet Bakx

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.