ONDERHOUD OPENBARE WEG, KENMERK PVDK/15059

 


 

Bergen op Zoom, 18 december 2015

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom  

 

Betreft: onderhoud openbare weg, kenmerk PVDK/15059

 

Geacht college,

De BSD-fractie beseft heel goed dat onderhoud van openbare wegen in onze gemeente is gebaseerd op een planning en financiële onderbouwing. Maar er zijn situaties denkbaar waarbij direct handelen noodzakelijk is. Mijn fractie vindt dat hierbij van de planning afgeweken moet (kunnen) worden.

Zo’n situatie doet zich voor aan de Sleutelweg in Lepelstraat. Een landelijke binnenweg in een aantrekkelijk landschap. Deze weg maakt zelfs deel uit van de toeristische route van (voormalige) SES (Sociaal-Economisch Samenwerkingsverband). Op dit moment ligt de weg er erg verwaarloosd bij. Jarenlang heeft er een bovenlaag op de weg gelegen van zand en grind. Echter deze bovenlaag is al tijden verdwenen. Wat overblijft is een weg met kuilen en gaten in het wegprofiel. Op sommige plaatsen komt een gevaarlijke oneffen harde ondergrond tevoorschijn. Dit levert naast flink wat ongemak en schade aan voertuigen, ook gevaar op voor fietsers en wandelaars. Bij regen is het haast niet te doen zonder ‘kleerscheuren’ en pijnlijke verstappingen om van deze landweg gebruik te maken. Mijden is voor de bewoners in ieder geval geen optie en ook voor wandelaars op deze toeristische route is het gebruik van deze route af te raden.

De BSD-fractie verzoekt uw college met klem om zo spoedig mogelijk met een misschien sobere, maar vooral effectieve maatregel dit gevaarlijke ongemak aan te pakken. De bewoners vragen niet om een goud-geplaveide weg, maar een herstel van de oorspronkelijke veilige staat van de weg i.c. het (liefst duurzaam) (op-)vullen van de gaten.

Op bijgevoegde foto’s kunt u zien wat de huidige situatie is.

Wij vertrouwen op een adequate aanpak van u in deze.

Met vriendelijke groeten,
Namens de BSD-fractie,

Piet van den Kieboom

wegonderhoud 01 wegonderhoud 02 wegonderhoud 03


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *