FOUT, FOUT, FOUT!

| jaar 3 | nummer 124 |

| 12-09-2016 | 11.15 uur |


 

| FOUT, FOUT, FOUT! |  

 

2016-09-12 09.50.08Soms denk ik dat de ene gemeentelijke afdeling echt niet weet wat de andere doet. Of nog erger: ze kennen het gemeentelijke beleid niet of ze kennen het raadsprogramma niet of ze trekken er zich niets, maar dan ook niets, van aan!!!!!

Wat is er dan zo fout? Het klinkt raar maar ze luisteren een keer, het komt echt voor, naar de wensen van een klagende burger! Groen een probleem? Bestraten dan maar, is de reactie en de gedachte. Niet onderhouden of herinrichten, maar bestraten. Wel eens gehoord van een klimaatbestendige gemeente? Er loopt nota bene een gemeentelijk project “water in de tuin”. met als doel inwoners en gemeentelijke medewerkers bewuster te maken van het belang van water en de relatie met de bodem en het waterbergend vermogen van de bodem. Klinkers erin is dan niet meer de bedoeling. Wel eens gehoord van de operatie steenbreek?

Op kritiek op het groenonderhoud moet het antwoord niet zijn bestraten. Maar: hoe kunnen we het oplossen zonder de bodem af te sluiten en daardoor problemen als waterberging en hittestress groter te maken? Bestraten is niet het goede voorbeeld. Het is Fout, fout, fout!

Wat mij betreft is dit een RODE kaart waard. Voor de dit keer wel ‘meedenkende’ ambtenaar, voor het college en voor de interne gemeentelijke communicatie. Voor mij is dit het zoveelste bewijs van desinteresse in het stap voor stap, desnoods met ministapjes, werken aan bestrijding van wateroverlast, hittestress en  een betere en klimaatbestendige toekomst voor de inwoners en voor hen die hier werken, ook op onze bedrijfsterreinen. Dit zou voor mij een interpellatie waard zijn, ware het niet dat het gaat over zoiets ‘kleins’ als het bestraten van een tweetal groenstroken op industrieterrein De Poort en de rest van de collega’s, het college en de ambtenarij dan helaas zullen denken: waar heeft Louis het nu weer over, en het tijdverspilling zullen vinden. Er gaan mensen dood aan hittestress. Iedere warme periode is er zogenoemde oversterfte. Mensen met longproblemen, diabetes, overgewicht, ouderen en jonge trimmers zijn de risicogroepen. Voor mij is dat een groot en groeiend (politiek/bestuurlijk) probleem dat niet vraagt, maar gilt om aanpak. Een aanpak die tientallen jaren zal vergen, zelfs als ambtenaren wel meewerken en meedenken. Ik zou iemand tegen de kont willen schoppen of wat punaises op stoelen willen leggen om het niet alleen in het stadskantoor maar ook bij de mannen in het veld tussen de oren te krijgen. Weg dat bord voor de kop. Er is meer nodig dan klinkeren!  

Louis van der Kallen

 


Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *