JACK, VAARWEL ……

| jaar 3 | nummer 130 |

| 20-10-2016 | 20.45 uur |


 

| JACK, VAARWEL…. |  

 

Jack van Es was Bergenaar van bedachtzame keuzes. Als goede collega, bij voorheen Synthese, stond hij in 1990 achtste op de BSD lijst. De BSD haalde toen 2 zetels en ik had de opgave twee duoleden aan te wijzen. Piet Stander als vakbondsman koppelde ik aan mij zelf, twee gelijke zielen. Voor Ton Linssen, toen tweede op de BSD lijst, wist ik dat ik iemand moest hebben die voor de avonturier Ton een baken van rust en loyaliteit zou kunnen zijn. Een man waarop je altijd kon rekenen. Dat werd Jack.

Jack was bij Synthese een collega met liefde voor het vak en het bedrijf. We werkten in totaal verschillende functies. Jack als commercieel medewerker binnendienst en ik op het laboratorium, maar de contacten waren zodanig dat ik wist dat Jack ook voor de problemen met en van de moeilijkste klanten altijd oplossingen wist te vinden en dat met een enorme inzet en collegialiteit. Die rol kon hij, zo dacht ik, ook in de Bergse politiek vervullen. Jack was voor Ton, zo is wel gebleken, een basis waarop Ton en later ook zijn partij altijd kon rekenen. Iedereen kon rekenen op Jack. Ook toen ik een tehuis zocht voor een van de jongen van mijn Siamees, ze had er vier gekregen, wist ik zeker dat die kitten bij Jack en Rina een goed tehuis had gekregen. Jack was geen politiek dier, maar was vooral een Bergenaar met een grote liefde voor zijn stad en de samenleving. Binnen het politieke bedrijf had Jack een grote liefde voor de ruimtelijke ordening en voor het samenwerken met iedereen die dat maar wilde. Jack was altijd zoekende naar het compromis. Jack was gedreven het haast onmogelijke te verbinden. Jack werd nooit boos en op Jack kon je nooit boos worden. Een integere bedachtzame politicus/bestuurder zoals we die in de huidige samenleving node missen. Jack bedankt voor wie je was en voor wat jij voor jouw Bergen op Zoom gedaan en betekend hebt. Jij mag tevreden zijn met wat je gedaan hebt en wat je betekend hebt voor zo velen. 

Ik wens allen die achter blijven alle kracht toe om goed om te gaan met de leegte die je achterlaat. Vaarwel.

Louis van der Kallen

 


Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *