VOORSTEL GEKLEURDE AFVALBAKKEN, KENMERK PVDK/AP/16043

 


 

Bergen op Zoom, 22 november 2016

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom  

 

Betreft:          Voorstel gekleurde afvalbakken, kenmerk PVDK/AP/16043

 

Geacht college,

Regelmatig ontvangen we signalen dat de binnenstad en andere zwerfvuilgevoelige plekken, vooral na een druk weekend of evenement, er niet uitzien omdat bezoekers hun afval niet deponeren in de daar voor bestemde afvalbakken, maar op straat. Het resultaat is een vervuilde binnenstad en een verloederende aanblik. De komende weken zal de kans hiertoe toenemen vanwege de op handen zijnde feestdagen.

De gemeente Rotterdam heeft, om dit probleem aan te pakken, de afvalbakken in het centrum felgroen geverfd. In felgroene afvalbakken wordt aanzienlijk meer afval gegooid dan in grijze exemplaren. Dit heeft die gemeente geconstateerd nadat ze een proef nam door honderd prullenbakken felgroen te schilderen. Daarin werd uiteindelijk twee derde meer afval ingezameld. Uit een gedragsonderzoek de afgelopen maanden blijkt dat de bakken meer opvallen en de mensen, mogelijk onbewust, hun afval eerder in de geschilderde bak gooien dan op de grond.

De BSD-fractie verzoekt uw college en stelt haar voor om zo spoedig mogelijk ook de binnenstad en andere vuilgevoelige locaties in de gemeente te voorzien van felgroene prullenbakken  c.q. de bestaande afvalbakken in een felgroene kleur te (laten) schilderen, voor zover het beschermd stadsgezicht dat toelaat..

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie

Piet van den Kieboom

Auri Peeters                                                   

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *