HANDHAVING, KENMERK LVDK/17018

 


 

Bergen op Zoom, 25 april 2017

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom  

 

Betreft:          handhaving, kenmerk LVDK/17018 

 

Geacht College,

Soms kom je iets tegen waarbij de eerste reactie is dit kan echt niet en verlangt de geschouwde situatie directe actie. Bij navraag in de buurt blijkt die situatie dan al weken, zo niet maanden, te bestaan. Bijgaand een paar foto’s genomen in de Bruinevisstraat. Het perceel is niet afgesloten en derhalve vrij betreedbaar. De houtstapel is brandgevaarlijk en onder de twee planken, liggend op het terrein, bevindt zich een meters diepe waterput. Kinderen kunnen hier spelend in gevaar komen c.q. bij fikkie stoken een brandgevaarlijke situatie voor misschien wel het hele blok creëren. Is dit een uitzondering? Qua gevaar misschien wel. Maar lopend door de stad kom je vaker situaties tegen van min of meer vrij betreedbare terreinen die voor spelende kinderen gevaarlijke situaties op kunnen leveren. Dit roept vragen op ten aanzien van handhaving. Zeker als de situatie gelegen is in een gebied waar ook door derden voor de gemeente gewerkt wordt (zoals in de Bruinevisstraat) en met regelmaat parkeerwachters doorheen wandelen. Wat gaat hier fout en wat zijn de instructies voor handhavers en andere gemeentelijke ‘ogen’ bij dit soort situaties?

Uw reactie/handelen afwachtend, 

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie,

Louis van der Kallen

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *