LIEFDE VOOR LELIJKHEID, KENMERK LVDK/17019

 


 

Bergen op Zoom, 5 mei 2017

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom  

 

Betreft:          liefde voor lelijkheid, kenmerk LVDK/17019

 

Geacht College,

Soms kom je iets tegen waarbij de eerste reactie is: dit kan echt niet en verlangt de geschouwde situatie directe actie. Maar bij enig nadenken kom je tot de conclusie dat het de liefde voor lelijkheid moet zijn en een totaal gebrek aan liefde voor de stad, haar monumenten en misschien wel een zekere haat voor het beschermd stadsgezicht. Of is het een regelrechte en opzettelijke uitlokking tot geweld tegen gemeentelijke eigendommen? Wat het ook is, het moet veranderen. Reeds vele malen heb ik in de raad, haar commissies en werkbijeenkomsten en op mijn website van de BSD gewezen op hoe de stad mooier kan zijn en uitlokkend tot het nemen van foto’s, die uiteindelijk via de sociale media tot gratis advertenties kunnen leiden voor onze stad. Er zijn tal van voorbeelden te geven hoe de stad mooier kan worden en daarbij kosten kunnen worden bespaard. 

Wat ik nu heb geconstateerd is in mijn ogen en die van mijn fractie hemelschreiend. Hoe komt men op het idee om dit te doen. Het is vast een maatregel onder mandaat genomen. Als het aan de BSD-fractie ligt wordt dit mandaat wegens aantoonbaar gebrek aan liefde voor een monument en het beschermd stadsgezicht onmiddellijk ingetrokken. Dit bord en kruis is volkomen overbodig. Bord en bestrating hebben geld gekost, terwijl een simpele instructie aan parkeerwachters (dat daar laden en lossen is toegestaan) een uitstekend alternatief was geweest. Parkeren mag immers nergens in de binnenstad (behalve in de vakken). Nogmaals bied ik aan om door de stad te lopen en aan de volstrekt overbodige lelijkheid een eind te maken. Vaak spreekt het straatbeeld en behoeven maatregelen waarop in de praktijk niet gehandhaafd wordt ook geen juridische basis. Soms zijn borden zelfs lachwekkend in hun overbodigheid. 

Doe er nu eens wat aan. En neem in hemelsnaam mensen aan die van onze stad houden. En spreek burgers en bedrijven aan inzake het vermijdbaar aantasten van het stadsgezicht (ook de container  had ergens anders geplaatst kunnen worden, ook als deze geleegd moet worden).

Vergelijk eens wat burgers allemaal niet mogen vanwege het beschermd stadsgezicht en kijk dan eens welke lelijkheid, vallend onder de gemeentelijke verantwoordelijkheid, de stad volstrekt ontsierd!!!!

Uw reactie/handelen afwachtend, 

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie,

Louis van der Kallen

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *