VRAGEN EX ART 39 INZAKE PALM PARKIES, KENMERK PVDK/PB/17026

 


 

Bergen op Zoom, 25 juni 2017

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom  

 

Betreft: vragen ex. art. 39 inzake Palm Parkies, kenmerk PVDK/PB/17026

 

Geacht college,

Met verbazing en verbijstering heeft de BSD-fractie kennis genomen van de aankondiging door uw college dat er na 2020 geen subsidie meer verstrekt zal worden aan het succesvolle Palm Parkies. Hoe is het mogelijk dat een fantastisch evenement op deze wijze om zeep geholpen dreigt te worden. Het was voormalig wethouder Piet van den Kieboom die in 2000 het evenement, wat toen nog “Muziek op het Wilhelminaveld” heette, naar Bergen op Zoom haalde. Hij was van mening dat zo’n mooi zomerevenement met een reeks van gratis concerten aan de bevolking aangeboden moest worden tijdens de zomerperiode. De afspraak in 2000 was dat de organisatie van “Muziek op het Wilhelminaveld”, het bouwen van podia en het plaatsen van tafels, stoeltjes en banken voor hun rekening zou nemen en de gemeente daar een vergoeding/subsidie tegenover zou stellen. De gemeente had dit ook zelf mogen doen, zoals in andere steden, maar daar is toen niet voor gekozen omdat dit de gemeentelijke organisatie weer extra werk had gegeven, wat natuurlijk ook geld kost. Belangrijk was dat de toegang gratis is en de artiesten worden betaald van de opbrengst van de drankverkoop. Daarnaast heeft dit evenement een spin-off-effect voor de horeca in de binnenstad door het organiseren van afterparty’s. In de afgelopen 17 jaar hebben vele, vele duizenden bezoekers van jong tot oud hier erg van genoten. Mensen voor wie de vaak hoge prijzen van concerten te duur is, wordt dit prachtige evenement, inmiddels een begrip in Bergen op Zoom, op deze manier ontnomen. Ook de omwonenden waren vanaf het begin enthousiast en vonden dat hun ‘concerten’ gehandhaafd dienen te blijven. De aankondiging van uw college dreigt nu een streep door de rekening te worden. Zuur is het te moeten constateren dat Gebouw-T, na afloop van elk concert, ook afterparty’s organiseert. Zo kan er toch nog een groot aantal bezoekers verwelkomd worden in deze stevig gesubsidieerde voorziening, waaraan vorig jaar nog € 150.000,- extra subsidie per jaar aan werd toegekend. Dit geldt eveneens voor andere cultuurpaleizen.

–         Op welke gronden heeft uw college gemeend de subsidie aan Palm Parkies met ingang van 2020 te moeten intrekken?

Tevens verzoekt de BSD-fractie het college indringend om deze heilloze weg te verlaten en er voor te zorgen dat de concerten van Palm Parkies de komende jaren ongehinderd door kunnen gaan. Zij vraagt uw college om die maatregelen te nemen c.q. de reeds aangekondigde maatregelen terug te nemen, opdat de concerten gewoon zomers plaats blijven vinden. Zo niet dan zijn er altijd nog de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, waarbij de bevolking de gelegenheid heeft haar mening hierover te laten blijken.

Graag een spoedige reactie,

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie,

Peet Backx

Piet van den Kieboom

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *