VRAGEN EX ART. 39 INZAKE GEVELS, AANGEZICHT BINNENSTAD, KENMERK PB/17039

 


 

Bergen op Zoom, 12 september 2017

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom 

  

Betreft:          vragen ex art. 39 inzake gevels, aangezicht binnenstad, kenmerk PB/17039

 

Geacht College,

Reeds maanden, zo niet jaren stoort de BSD en velen in Bergen op Zoom zich aan het aangezicht van bepaalde gevels en panden in de binnenstad van Bergen op Zoom. Zie foto’s. Wij weten dat deze panden eigendom van derden zijn. Toch vragen wij met klem om aan de uitstraling van deze panden wat te doen. Zeker ook vanuit het punt van veiligheid. Stroomdraden hangen los tussen de balken. Veel ondernemers uit de binnenstad vallen onder Beschermd Stadgezicht en moeten voldoen aan de vele richtlijnen van Welstand. De eigenaren van verwaarloosde panden komen er zomaar mee weg zonder gevolgen. Wij hebben hier reeds eerder aandacht voor gevraagd, maar zien tot nu toe geen resultaten die bevredigend zijn. 

Met klem vragen wij u:

  1. Ziet de gemeente Bergen op Zoom geen mogelijkheid om deze onfrisse situatie creatief aan te pakken?
  2. Bestaat er geen mogelijkheid om dit aangezicht te bedekken met een leuk steigerdoek, zodat in ieder geval, het totaalbeeld, prettiger oogt bij aankomst op de Grote Markt?
  3. Is er in het geval van het horecapand, voorheen geheten De Salon, geen taak weggelegd voor de City Manager of de Afdeling Citymarketing of de Stadsmakelaar of het Stadslab. Dit pand zou prima kunnen voldoen als Bergs Horeca Museum. (Ook hier in het verleden aandacht voor gevraagd)?
  4. Moet de gemeente niet meer haar verantwoordelijkheid nemen en een voorbeeld zijn en dus zorgdragen voor een mooiere Binnenstad? Laat zien dat u het menens is. 

Wij wachten met belangstelling uw antwoord af. 

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie

Peet Bakx


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.