VRAGEN EX ARTIKEL 39 ONDERHOUD O.A. WATERKANT TJALKEN BINNENSCHELDE EN OOSTPLAAT, KENMERK PB/17043

 


 

Bergen op Zoom, 18 november 2017

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft:          Ex art. 39 vragen Onderhoud oa. waterkant Tjalken Binnenschelde en Oostplaat, Kenmerk PB/17043

 

Geacht College,

Aan de waterlopen aan de Oostplaat en waterkant aan de Binnenschelde is al jaren geen onderhoud gepleegd. Het is nu een massa van veel te veel riet, vuil en stank van o.a. dode vogels. In de zomertijd is het een rietkraag van meters breed, zodat bijvoorbeeld de aangelegde steigers er voor joker bijliggen. Je kunt vanaf de kant niet meer het water in. De jeugd maakte in de zomertijd hier veel gebruik van. Ook stinkt het en bevatten de rietkragen veel vuil van o.a. aan de overzijde gelegen horeca. Ook dode vogels heb ik er gevonden en op de Oostplaat zijn ratten gesignaleerd (zie bijgaande foto’s). Ik heb dit reeds in 2016 op een commissievergadering aangekaart en mij werd toen verteld, door wethouder en dienstdoende ambtenaar, dat ze dit zouden meenemen. Recent nog heb ik de wethouder en ambtenaar hierop aangesproken, omdat ik zag dat er rietverwijderende werkzaamheden waren op andere locaties op De Plaat. Wel zo handig als ze het achterstallig onderhoud nu zouden meenemen, dacht ik zo. Wederom antwoord gekregen dat men eraan werkt. Maar tot nu toe geen enkel signaal mogen ontvangen dat men van plan is om hier daadwerkelijk iets aan te doen.

Met klem vragen wij u:

  1. Is uw college op de hoogte van de situaties aan de Oostplaat en Binnenschelde?
  2. Weet uw college dat er al jaren geen onderhoud is gepleegd aan deze waterkanten?
  3. Is uw college op de hoogte van overlast van vuil, stank en onveilige situaties?
  4. Is er enig zicht op, dat er, nu of in de toekomst, onderhoud wordt gepleegd?

Wij wachten met belangstelling uw antwoord af.

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie,

Peet Bakx


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *