ANTON VAN DUINKERKENPARK, KENMERK LVDK/18011

 


 

Bergen op Zoom, 20 april 2018

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom 

  

Betreft:  Anton van Duinkerkenpark, kenmerk LVDK/18011

 
Geacht College,

Het Anton van Duinkerkenpark is de afgelopen jaren mooi aangepakt. Dat is ook ontdekt door (brom)fietsers, die niet alleen het daarvoor bedoelde fietspad in gebruik hebben genomen, maar ook een andere (wandel)route door het park gebruiken als de fietsroute. Deze is ook verleidelijk.

Fietsers, overstekend vanuit de Wouwsestraatweg, worden nu verleid gelijk heuvetje af het park in te duiken (zie foto) en de route langs het water en over de bruggetjes te nemen (zie foto), waarna ze tussen twee stenen door (foto) aan kunnen sluiten op de voor hen bedoelde route. Deze (alternatieve) route is voor de jongelui onderweg naar school korter en aantrekkelijker/veiliger omdat de oversteek Wouwsestraat/Bredasestraat een voorrangssituatie voor hen is. Wandelende bezoekers van het park ervaren het park nu als onveilig voor hen. Zeker op momenten dat vele fietsers onderweg zijn naar school.

Het is wenselijk dit fietsen door het park te ontmoedigen, bijvoorbeeld door het plaatsen van slalomhekwerk aan de parkingang aan de Bredasestraat of goed te regelen en dan is verlichting langs deze route ook wenselijk om fietsers ook in de winterse donkere dagen van dienst te zijn.    

Uw reactie/handelen afwachtend, 

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie,

Louis van der Kallen

   

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *