PARTNERS EXPATS, KENMERK LVDK/18014

 


 

Bergen op Zoom, 5 mei 2018

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft:          Partners expats, kenmerk LVDK/18014

 
Geacht College

Eindhoven en Amsterdam kennen programma’s om partners van expats op niveau aan de slag te helpen. Zo werkt Eindhoven samen met Expat Spouces Initiative (ESI). ESI is een organisatie die zich richt op het vinden van een baan op niveau voor de partner van de expat. Ook Amsterdam kent een dergelijke samenwerking maar dan met Access. 

Met weinig beschikbare bedrijventerreinen zullen we als samenleving alle zeilen bij moeten zetten om aantrekkelijk te zijn voor kleine vernieuwende bedrijven, die vaak ook werken met expats en voor de bestaande grote op exportgerichte bedrijven die ook relatief veel gebruik maken van expats.

Geacht college, kijk eens samen met het bedrijfsleven (Kamer van Koophandel) wat wij als gemeente Bergen op Zoom, eventueel met andere overheden, zoals bijvoorbeeld het waterschap Brabantse Delta hier kunnen betekenen.

Uw reactie/handelen afwachtend, 

Met vriendelijke groeten,

Namens de BSD-fractie,

Louis van der Kallen

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *