EIKENPROCESSIERUPSEN STEENBERGSEWEG

 

   


 | LVDK 20032 | 04-06-2020 |

 

Geacht college,

Op 25 mei 2020 is er melding gemaakt van het voorkomen van eikenprocessierupsen op de eiken aan de Steenbergseweg tussen de stoplichten bij de A4 en Klutsdorp zie foto’s. Hiervan zijn al meerdere meldingen gedaan door meerdere mensen en op meerdere manieren. De rupsen zitten ook op ooghoogte. Tot op heden is van bestrijding daar geen sprake. Hierdoor ontstaan er gevaarlijke situaties doordat de mensen (en nu ook schoolgaande scholieren) over de weg fietsen! Deze eiken zouden niet op de kaart staan! Dit terwijl aan beide kanten de fietspaden eiken staan die vol zitten met deze onaangename beestjes. Ook op de Klutsdorpseweg staan eiken met deze rupsen. Dit gebied zou niet aangemerkt zijn als bestrijding gebied.

Gezien de fietspaden gebruikt worden door forse aantallen fietsers en schoolgaande kinderen is bestrijding zeer gewenst. Ook dienen deze eiken opgenomen te worden op de kaarten zodat zij volgend jaar gewoon in de bestrijdingsprogramma’s worden opgenomen.

In afwachting van uw reactie,
met vriendelijke groet,
namens de BSD-fractie,

 

Louis van der Kallen.


   

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *