HET RECHT OM UIT TE DAGEN

 

   


 | LVDK21001 | 18-01-2021 |

 

Geacht College,

 

Het Right to Challenge (het recht om uit te dagen) -budget is geschrapt! Het was bedoeld dat indien een groep (georganiseerde) bewoners taken van de gemeente zou willen overnemen er een budget was voor de ambtelijke ondersteuning of voorbereiding/invulling/beoordeling van de uitdaging.

De gemeente wordt geacht te bezuinigen; in dat kader kan het handig en besparend zijn als burgers bereid en in staat zijn gemeentelijk taken over te nemen. Met het schrappen van het budget is niet noodzakelijkerwijs het ‘recht om uit te dagen’ geschrapt. Of toch wel? Is het (raads-)voorstel/verzoek/voornemen waarin dat recht werd geformaliseerd ook ingetrokken?

  • Hoe is uw college voornemens om te gaan met een eventueel ‘recht om uit te dagen’- voorstel van een groep burgers?

In afwachting van uw reactie,
met vriendelijke groet,

 

LOUIS VAN DER KALLEN.


   

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *