VERKEERSMAATREGEL OVERLAST GEPARKEERDE VRACHTWAGENS

 

   


 | LVDK 21022 | 06-09-2021 |

 

Geacht College,

 

Naar aanleiding klachten van gebruikers heeft ondergetekende op zondagmorgen d.d. 5 september omstreeks 7.30 uur geconstateerd dat op de Wattweg tussen de Marconilaan en de Drebbelstraat 14 vrachtwagens/vrachtwagenoplegger combinaties geparkeerd stonden (zie foto). In een vrijwel gesloten front. Ook in de Drebbelstraat werd door vrachtwagens/vrachtwagenoplegger combinaties geparkeerd. Ook in de Edisonlaan was er sprake van een vrijwel gesloten front van vrachtwagens/vrachtwagenoplegger combinaties (zie foto). Deze straten zijn hiervoor vanwege het huidige gebruik niet geschikt. Passeren, zeker van vrachtwagens, is dan vrijwel niet meer mogelijk.

Veel vrachtwagens/vrachtwagenoplegger combinaties zijn van één onderneming!

Deze verkeerssituaties vergen verbetering dat kan simpel op twee manieren:

  • Instellen parkeerverbod in de weekeinden.

  • Het instellen van éénrichtingverkeer, wel of niet alleen in de weekeinden.

Natuurlijk is het verplicht stallen op een daarvoor ingericht vrachtwagenparkeerterrein de echte oplossing. Helaas kost dat wel veel geld en vragen de andere oplossingen slechts zeer beperkte middelen.

 

In afwachting van uw reactie,
met vriendelijke groet,

 

LOUIS VAN DER KALLEN.


   

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Eric van der Kreek

    Eerste twee “oplossingen” zorgen alleen voor verplaatsing van het probleem, de derde is de enige juiste en dan gaan handhaven. Er zijn genoeg mogelijkheden!

  2. sjef van Ostaden

    Ja, Louis, Handhaven lijkt voortaan een woord dat een vieze smaak oplevert in de mond. Zoals BOA’s, inspectiediensten etc hun werk doen lijkt nergens meer op. Regels maken en niet handhaven is het slechtste wat je kunt organiseren. De mensen en bedrijven die netjes de regels volgen worden ernstig benadeeld t.o.v. de schurken die alle regels aan de laars lappen. Ons land is de laatste 30 jaar zeer ernstig ziek geworden. Gelukkig ben jij en ik nog een van de Don Quichot figuren die het niet schuwen om hier tegen te ageren. Als het nieuwe kabinet, de gemeenteraad en politie en justitie niet snel naar een ander beleid over gaan ligt het hele land binnenkort aan het infuus of in de hospice.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *