VERKEERSMAATREGELEN 50KM

 

   


 | LVDK 21024 | 20-10-2021 |

 

Geacht College,

 

De BSD-fractie vraagt uw aandacht voor een onoverzichtelijke verkeersituatie rond de Ruytershovenweg. Komende vanaf Bergen op Zoom, passerende het punt waar de A58 afslag Bergen op Zoom – Oost invoegt, buigt de Ruytershovenweg naar het zuiden om na circa 100 meter naar het oosten af te buigen. Het gebied tussen de afslag en de Ruyterhovenweg is door opschot van de bomen ter plaatse ondoorzichtig geworden. 

Deze verkeerssituatie vergt verbetering en dat kan simpel op twee manieren:

  • Verlang van Rijkswaterstaat (eigenaar van het perceel tussen de afslag Bergen op Zoom – Oost en de Ruytershovenweg) opschonen van het opschot zodat het doorzicht verbetert.
  • En/of verplaatsing van de start van de 50 km zone. Nu staat het bord tussen de viaducten “De Oude Ketel” en “Het Pannehuis”. Als dit bord verplaatst wordt naar een locatie op de Ruytershovenweg voor de afbuiging naar het westen van voor verkeer komende uit de richting van de erevelden  betekent dat ook verkeer komende van de afslag van de A58 een aanzienlijke verbetering van de verkeersveiligheid.   

De BSD-fractie laat het graag aan uw wijsheid over hier een gepaste maatregel of maatregelen te nemen. De verplaatsing van het 50 km bord hoeft niet veel geld te kosten. Dat is slechts een eenvoudige verkeersmaatregel. Zulks behoeft naar het inzicht van de BSD-fractie geen formele verplaatsing van de bebouwde kom. 

In afwachting van uw reactie,
met vriendelijke groet,

 

LOUIS VAN DER KALLEN.

 


   

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *