HANDEN AF VAN DE MINIMA

 

   


| jaar 9 | nr. 287  | 06-02-2022 |

 

 

Op 3 februari was het debat over de ‘bouwkoten’. De gehele raad steunt de totstandkoming van een adequate nieuwbouw daarvan. De weg ernaartoe kan echter verschillen. De partijen van het Links Blok (SP, PvdA, GrL en de BSD) en D66 wilden er gelijk de benodigde gelden voor ter beschikking stellen, middels een OZB-verhoging van 1,1 %. Een meerderheid koos ervoor het vinden van geld aan het college over te laten. Voor de BSD-opvatting lees ons artikel ‘Bouwkoten’.

Het meest treurige deel van het debat was een motie van de VVD die het geld voor de bouwkoten dacht te vinden bij de gelden bestemd voor het minimabeleid.

Voor de BSD en het Links Blok een schandalig idee. Geld weghalen bij dat deel van de bevolking dat in een tijd van gierende inflatie, hard stijgende huren en energietarieven het al buitengewoon moeilijk heeft de eindjes aan elkaar te knopen. De voedselbanken komen voedsel te kort om de vraag te dekken. Veel minima hebben het gevoel in een natte, glibberige, asgrauwe steeg te zitten en als ze denken het einde en het licht te naderen is daar een door de VVD bediend stoplicht hetgeen de minima een toekomst lijkt te ontzeggen.

 

 

Louis van der Kallen.

De foto is gemaakt op Shetland door Ku BA
   

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Het is ook niet fair om de OZB te verhogen. Ik heb een hekel aan carnaval en zou dus moeten bijdragen aan iets waar ik een hekel aan heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *