VRAGEN INZAKE DOORKOMST VUELTA, 21 AUGUSTUS 2022

 

   


 | PJ 22009 | 22-05-2022 |

 

Geachte college,

 

Op zondag 21 augustus kleurt West Brabant rood. Dan koerst de Vuelta door de regio en dwars door Bergen op Zoom. De wielerronde is er een van wereldformaat en het is dan ook een ultieme kans om Bergen op Zoom op de kaart te zetten. Tot op heden merkt de fractie van de BSD weinig van enige spanning en mogelijk te ondernemen acties uit de Bergse samenleving. We moeten niet pas in beweging komen op het laatste moment, dan is het misschien te laat.

Bergen op Zoom en Spanje hebben een eeuwenoude relatie, die mag niet ongemerkt voorbijgaan.

De fractie van de BSD verzoekt het college dan ook om hier vanaf nú aandacht aan te gaan schenken door o.a. een denktank in het leven te roepen die “kleur” aan deze doorkomst gaat geven. Die de bevolking oproept om op 21 augustus hier massaal aan deel te nemen.

  • Is het college bereidt aan dit verzoek te gemoed te komen?

Voorbeelden van mogelijke uitingen kennen we uit voorgaande jaren en van tal van andere wereldberoemde wielerrondes. Vlaggen, verschillende tableau vivants en allerlei andere zaken die de aandacht van onze mooie gemeente op eisen.

Tevens vraagt de fractie van de BSD hier een budget voor vrij te maken onder meer ter beveiliging van de route die de wielrenners af leggen, maar ook om bovenstaande suggesties ten uitvoer te brengen.

Over drie maanden kunnen we vol trots zeggen dat de doorkomst van de Vuelta a España 2022 er een is geweest om nooit meer te vergeten.

 

Hoogachtend,

namens de BSD-fractie,

 

Piet Jutten.


   

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *