OUD/ JONG

 

   


| jaar 9 | nr. 295  | 20-04-2022 |

 

 

Na de gemeenteraadverkiezingen ben ik het langstzittende raadslid (36 jaar) in de gemeente Bergen op Zoom en vermoedelijk ook het oudste raadslid. Hoewel de BSD qua lijst wel verjongde, was de gemiddelde leeftijd van de kandidaten met 60 jaar mogelijk de club met gemiddeld de hoogste leeftijd. Eens was ik het broekie van de raad. Onze jongste kandidaat was 34 jaar, de oudste kandidaat op onze lijst was 78. Het zal duidelijk zijn, we kennen uit eigen ervaring de noden van de oudere inwoners van onze gemeente.

Voor wat de noden van de jongere inwoners betreft, luister ik vooral goed naar de adviezen van de jeugdraad. Als voorbeeld de brief/advies van de jeugdraad die op de beeldvorming door een lid van de jeugdraad nader is toegelicht. Deze ging weliswaar over “jongeren en corona” maar bevat ook elementen die ook na corona actueel blijven zoals de behoeft aan “goede studieplekken”.

“Probeer samen met bijvoorbeeld de bibliotheek studieplekken te creëren, voor leerlingen die thuis niet rustig kunnen leren, thuis geen goede wifi hebben of kwetsbaar zijn. En geen gebruik kunnen maken van de plekken die school aanbiedt.” Was een advies.

Soms kan je bij de ‘buren’ gluren om te zien hoe zij een probleem aanpakken. Zelfs in Roosendaal heeft men soms een goed idee. Waar vullen ze de vraag naar ‘goede studieplekken’ in Roosendaal in? In openbare ruimten, zoals het station, buurthuizen, dorpshuizen, bibliotheken, het gemeentehuis en in de gezamenlijke ruimten in verzorgingshuizen. Nu in Bergen op Zoom dat goede voorbeeld volgen!

 

 

Louis van der Kallen.

 


   

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *