PLANNEN HAVENDIJK

 

   


 | PJ 22018 | 06-09-2022 |

 

Geacht college,

 

MAAK VAN HUISVESTINGSPLAN ARBEIDSMIGRANTEN MULTIFUNCTIONEEL WOON-WERKGEBIED

 

Het plan om aan de Havendijk 435 arbeidsmigranten te huisvesten roept gemeente breed veel weerstand op. Het op zo’n grote schaal huisvesten van één doelgroep is ook ondoordacht en het is vragen om problemen. Segregatie van bevolkingsgroepen heeft nooit iets moois opgeleverd.

Maak van de locatie een multifunctioneel woon- en werkgebied. Met woonruimte voor jong en oud, met studio’s, twee en drie kamer appartementen, lofts, atelier woningen en met cascowoningen (die naar eigen inzicht en in eigen tempo kunnen worden afgewerkt). Waar kermisexploitanten kunnen wonen en werken, waar kunstenaars hun atelier hebben, waar je ambachtelijke winkeltjes kunt vinden en waar kleine bedrijfjes tot ontwikkeling kunnen komen. Biedt hier en daar ruimte voor ontspanning onder andere door het laten exploiteren van een restaurantje of café en er ontstaat een bruisend woon-werkgebied langs het Havenkanaal. En daar kan ook woonruimte bij voor een aantal arbeidsmigranten, maar géén 435. In bovenstaande opzet is een aantal van 50 arbeidsmigranten, verdeeld over het hele plangebied, het maximum haalbare. De overige bewoningsmogelijkheden komen ten goede aan onze eigen woningzoekenden en voor specifieke woonvormen (woon-werkplekken, kermisexploitanten).

Hoogachtend,
namens de BSD-fractie,

 

Piet Jutten.


   

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Kijk hier kan ik mee leven,ook al vind ik 50 nog veel te veel ,nederland is vol

  2. Ik vind 50 al teveel, nederland is vol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *