FARID EL KHASSIM

 


1=zwemail curriculum vitae Farid El Khassim Website Farid El-Khassim Facebook Farid El Khassim  YouTube channel Farid El-Khassim  linkedin FARID EL KHASSIM


 


Wat is je politieke voorkeur en/of partij?


Mijn politieke voorkeur is uiteraard de BSD.

 


Hoe ben je in de politiek terecht gekomen?


Mijn fractievoorzitter Louis van der Kallen heeft mij verschillende keren benaderd en uiteindelijk heb ik in 2009 toegestemd om in 2010 voor de BSD op de lijst te staan. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een verdubbeling van het aantal zetels voor de BSD die tot dan toe altijd met 1 zetel in de gemeenteraad zat.

 


Wat wil je bereiken?


Iedere politicus moet (vind ik) het hoogst haalbare nastreven om de samenleving zo sociaal mogelijk in te richten. Dit betekent voor mij dat iedereen een goed leven kan leiden, dat armoede wordt teruggedrongen, dat iedereen een betaalbare woning heeft en kinderen opgroeien in een veilige leefbare samenleving en misschien wel het belangrijkste, dat mensen een goede gezondheidszorg kunnen blijven krijgen. Dit is volgens mij makkelijker te realiseren dan dat men nu vaak stelt. Vaak wordt er gezegd dat de zorg te duur wordt. Ik vraag mij dit serieus af als ik zie hoeveel managementlagen er vaak zijn binnen onze zorginstellingen. Hier gaan jaarlijks miljoenen in om die feitelijk bestemd zijn voor de handjes aan het bed.

 


Wat zou je graag veranderen of anders willen zien?


Ik zou graag de regelgeving willen vereenvoudigen waardoor ondernemers en gewone burgers makkelijker ideeën kunnen ontwikkelen die nu door bureaucratische handelingen nooit tot ontwikkeling kunnen komen.

 


Wat vind je leuk aan de politiek en waar erger je je aan?


Politiek is niet echt leuk, het is voor mij een serieuze zaak waar ik soms best van wakker kan liggen. Sommige politici krijgen dossiers voor zich en gaan daar erg klinisch mee om. Ik kan dat niet zo goed. Vaak ga ik bij zo’n dossier kijken naar welke invloeden het kan hebben op de omgeving van betrokkenen. Dit kan de straat, de wijk, de stad maar vooral ook het gezin zijn. Dit laatste wordt vaak vergeten bij het maken en uitvoering geven aan wet en regelgeving. Als ouders iets fout doen zijn kinderen vaak direct de dupe van het ingrijpen door de overheid. Dit moet anders: kinderen moeten ten alle tijde veilig en zorgeloos opgroeien ongeacht wat vader, moeder of de omgeving aan problemen in de opvoeding meegeven.

 


Hoeveel tijd besteed je aan je politieke activiteiten?


Politiek is niet tijdgebonden. Politiek begint bij het eerste telefoontje dat je ’s morgens tijdens je ontbijt krijgt  en eindigt op het moment dat je ’s avonds  je ogen dicht doet en door kunt slapen tot de volgende dag.

 


Wat doe je naast je politieke activiteiten?


Ik werk voor een grote instelling die zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een beperking op zowel verstandelijk  als lichamelijk niveau.

 


Wat zie je als belangrijkste politieke ontwikkeling de komende jaren?


Bergen op Zoom economisch en toeristisch echt op de kaart zetten. Ook is er veel te doen op het gebied van financiën. Bergen op Zoom staat er op dit moment erg slecht voor en dat betekent dat we keihard moeten werken om de financiële positie van onze stad en haar burgers te verstevigen.

 


Wie is jouw (politieke) held of voorbeeld?


In de politiek zijn voorbeelden vaak een drama maar als ik er dan toch een mag noemen dan kan dat niemand anders zijn dan Martin Luther King. Deze man was en is nog altijd een inspiratie bron voor velen maar vooral ook voor mij.

Zijn droom is de mijne, want er is nog veel ongelijkheid en onrechtvaardigheid in de wereld en daar is nog een enorme stap te maken.

 


 

 

Reacties zijn gesloten.