MINI BOGAERS

 Mini
 Facebook Piet van den Kieboom


 


Wat is je politieke voorkeur en/of partij?


SP

 


Hoe ben je in de politiek terecht gekomen?


Vanaf 2002 actief lid geworden van de SP. Deze partij was een zeer bewuste keuze van mij, omdat de partij ook actie voert en een hulpdienst heeft.

 


Wat wil je bereiken?


Ik zou graag een probleemoplosser willen zijn en de ambtelijke taal vertalen naar jip en janneke taal en handelen vanuit het algemeen belang. Ego’s heb je weinig aan in de politiek. Mijn kracht zit waarschijnlijk wel in de kennis van het leven van alledag voor allerlei lagen uit de bevolking.

 


Wat zou je graag veranderen of anders willen zien?


Hier in Berrege zou ik het beleid op een zodanige manier willen aansturen dat het meer sociaal- menswaardiger en eerlijker verdeeld wordt. Ook al die megalomane projecten zou ik zo door midden willen snijden en naar de prullenbak willen verwijzen. Een gemeente met 66.000 inwoners zou je beter kunnen verrijken met mogelijkheden om te kunnen zorgen voor elkaar in plaats van Haagse stadse fratsen die alleen maar geld kosten.

 


Wat vind je leuk aan de politiek en waar erger je je aan?


Het leuke aan politiek vind ik het uitdragen van je standpunten en proberen het algemeen belang voorop te stellen. Het bestuurskundige prikkelt mijn geest en ik kan genieten van de verhalen en inbreng die sommige raadsleden hebben.

Het leuke is ook als een motie het haalt óf als een motie het niet haalt maar wél wordt uitgevoerd. 
Wat ik ook leuk vond was de begroting en deze dan aardig scherp stellen….als oppositie partij.
Het fijne is de euforie als je de raadsinbreng hebt gedaan en van andere raadsleden een pluim en instemming krijgt.
 
Het vervelende van de politiek vind ik vooral als een partij eenmaal besloten heeft voor de raadsvergadering om juist in te stemmen of af te wijzen, dat wat er ook gezegd wordt….dit tijdens de stemming in de raad…dit zo blijft. Je hebt dan weinig aan hoofdelijke stemming en als de raad zo samengesteld is en je kunt goed tellen…is dit soms nogal frustrerend. Dan vind ik het meer stemvee dat er zit als volksvertegenwoordiger.
Daarom vind ik het ook heel fijn dat Louis gezegd heeft dat een ieder mag stemmen zoals die wil, maar het wel even moet laten weten.

 


Hoeveel tijd besteed je aan je politieke activiteiten?


Ik ben dagelijks met politiek bezig en in Roosendaal voer ik samen met de SP soms nog acties.

 


Wat doe je naast je politieke activiteiten?


Werken in Lievensberg ziekenhuis als telefoniste, actief voor wijkcommissie Tuinwijk, vrijwilligster overblijfouder op een basisschool. Ik ben met FB actief, muziekliefhebber (speel dwarsfluit), houdt me bezig met mensen en dieren.

 


Wat zie je als belangrijkste politieke ontwikkeling de komende jaren?


Veel decentralisaties naar de gemeente met minder budget.

 


Wie is jouw (politieke) held of voorbeeld?


Jan Marijnissen vanwege zijn eenvoudige uitleg over beleid met zijn uitwerking.


 

 

Reacties zijn gesloten.